YouTube is testing humming for song search
August 23, 2023

YouTube is testing humming for song search

Osim pevušenja, nova YouTube pretraga pesama

Osim pevušenja, nova YouTube pretraga pesama će vam dozvoliti i da snimite pesmu koju čujete u pozadini pomoću mikrofona telefona kako biste je pronašli, slično kao na Shazam/SoundHound aplikacijama, piše Android Authority.

Pevušenje pesme u telefon o kojoj ne znate ništa

Pevušenje pesme u telefon o kojoj ne znate ništa osim ritma i dela njenog teksta, u cilju njenog pronalaženja nije ništa novo u tehnologiji, s obzirom na to da Google Assistant i aplikacija SoundHound već poduži period nude ovu funkciju.

Funkcija testirana na YouTube platformi

Međutim, lepo je videti da je kompanija odlučila da funkciju testira i za jednu od najpopularnijih svetskih platformi za slušanje muzike.

Kompanija naglašava da ovu funkciju trenutno može isprobati samo mali broj odabranih YouTube i Android korisnika. Da biste je omogućili, potrebno je da pređete da YouTube glasovne pretrage na funkciju pretrage pesama.

Kako funkcija radi

Posle toga morate da pevušite ili snimite pesmu koju čujete u okolini u trajanju od najmanje tri sekunde. Novi alat će ih zatim poslati na relevantan sadržaj na platformi povezan sa onim što ste snimili.

Promene i zvanično lansiranje

To znači da iako funkcija prođe testiranje, do zvaničnog lansiranja za sve može da doživi promene u načinu funkcionisanja. Ipak, verujemo da će ona biti slična kao i na postojećim aplikacijama koje rade slične pretrage.