Kompanija Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, MICRO LED, OLED i Lifestyle televizora za 2024. godinu koji su uvod u eru AI ekrana i novog načina života
January 9, 2024

Kompanija Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, MICRO LED, OLED i Lifestyle televizora za 2024. godinu koji su uvod u eru AI ekrana i novog načina života

Kompanija Samsung najavila je svoje najnovije linije QLED, MICRO LED, OLED i Lifestyle ekrana uoči sajma CES® 2024. Najava označava početak ere AI ekrana uz predstavljanja AI procesora sledeće generacije, koji ima potencijal da preoblikuje percepciju mogućnosti pametnih ekrana. Osim što donose poboljšan kvalitet slike i zvuka, nove linije ekrana korisnicima pružaju funkcije koje pokreće veštačka inteligencija i koje su osigurane Samsung Knox sistemom, sa fokusom na podsticanje i osnaživanje individualnih stilova života.

Sada kada živimo u eri hiperpovezanosti, više se ne radi samo o pružanju kvalitetnih vizuelnih iskustava. Ekrani bi trebalo da unaprede naše živote – kako na ekranu, tako i izvan njega“, istakao je SW Yong, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj divizije za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics.Samsung AI ekrani, pokrenuti tehnologijom veštačke inteligencije na uređaju, osmišljeni su da budu središnji deo domova korisnika, povezujući sve kompatibilne uređaje kako bi korisnicima pružili fleksibilniji i raznovrsniji stil života.“

Udvostručene AI performanse za poboljšan kvalitet slike na Neo QLED 8K

Novi Samsung Neo QLED 8K i 4K televizori nude potpuni doživljaj, uključujući sliku visokog kvaliteta, premium audio tehnologiju i bogat niz aplikacija i usluga. Jezgra 2024 Neo QLED 8K najnoviji je i najinovativniji Samsung TV procesor do sada: NQ8 AI Gen3, koji ima jedinicu za obradu neuronske mreže (NPU) dvostruko bržu od one na svom prethodniku. Količina neuronskih mreža takođe se povećala osam puta s 64 na 512, omogućujući prikaz jasnih detalja na ekranu. Zahvaljujući ovom naprednom procesoru, linija 2024 opremljena je neviđenim unapređenim performansama. Neo QLED linija takođe donosi skup funkcija za poboljšan kvalitet slike i dizajna, uključujući:

 • 8K AI Upscaling Pro: Koristi NQ8 AI Gen3 za poboljšano povećanje 8K rezolucije i izoštravanje sadržaja niske rezolucije kako bi se prikazao u ultra visokoj osvetljenosti.
 • AI Motion Enhancer Pro: Rešava uobičajene probleme u sportskim sadržajima poput distorzije lopte, emitujući sportske utakmice visoke rezolucije pomoću ove funkcije koju pokreće NQ8 AI Gen3. Karakteristika automatski prepoznaje vrstu sporta i koristi duboko učenje za primenu odgovarajućeg modela detekcije lopte.
 • Real Depth Enhancer Pro: Naglašava detalje u brzopokretnim scenama, koristeći AI za precizno upravljanje mini LED diodama. Prepoznavanjem dela scene na koji bi se ljudsko oko prirodno fokusiralo i stavljanjem u prvi plan, slike izgledaju realističnije i trodimenzionalno.
 • Infinity Air Design: Upotpunjuje besprekoran kvalitet slike Neo QLED 8K sa ekranom dubine svega 12,9 mm, omogućavajući impresivno iskustvo gledanja koje se fokusira na visoku rezoluciju i izvanredan kvalitet zvuka. Takođe nudi jedinstveni efekat ogledala zahvaljujući kome televizor izgleda kao da lebdi u svojoj okolini.

Performanse Neo QLED 8K zaokružuje besprekoran audio kvalitet, uporediv sa zadivljujućim 8K kvalitetom slike na ekranu.

 • 2024 Q-Symphony: Omogućuje korisnicima povezivanje više bežičnih i Soundbar zvučnika s televizorom ili projektorom za savršenu sinhronizaciju zvuka tokom emisija, filmova i muzike. To je tehnologija koja savršeno usklađuje televizor s bežičnim zvučnicima i Soundbarom.
 • Active Voice Amplifier Pro: Patentirani AI pojačivač dijaloga koji koristi jedinstvenu tehnologiju dubokog učenja za značajno poboljšanje dijaloga i glasova na ekranu. Razdvaja glasove od mešanog zvuka, poboljšavajući zvuk glasa kako bi korisnici lako pratili razgovor na ekranu pri bilo kojoj glasnoći.

2024 Tizen OS unapređuje iskustvo gledanja televizora

Platforma 2024 Tizen OS postavlja sadržaj u središte Neo QLED 8K linije. Nudi personalizirano iskustvo sadržaja i usluga temeljeno na različitim nalozima postavljenim na pametnim televizorima. Sada različiti članovi svakog domaćinstva sa Samsung pametnim televizorom mogu postaviti profil za personalizovane preporuke i prilagođeno celokupno iskustvo.

 • Samsung TV Plus: Ažuriran korisnički interfejs (UI) uključuje novi početni ekran sa pregledom dostupnog sadržaja i dodatim kategorijama za brže otkrivanje sadržaja. Usluga će se takođe povezati sa Samsung nalozima za lakši pristup omiljenim kanalima i sadržajem korisnika, nudeći personalizirane prijedloge sadržaja na osnovu istorije gledanja.
 • Designed for Samsung Gaming Hub kontroler: Samsung se udružio sa Performance Designed Products (PDP), kako bi razvio prvi Designed for Samsung Gaming Hub kontroler, koji će biti predstavljen na sajmu CES 2024. Novi bežični kontroler kompanije PDP uključuje ugrađenu, punjivu bateriju koja omogućuje do 40 sati igranja po punjenju, zatim 30-stopni Bluetooth bežični prenos s niskom latencijom, Samsung Gaming Hub dugme za pokretanje Gaming Huba, lako upravljivo dugme za kontrolu zvuka televizora i još mnogo toga.

Povezana, inkluzivna iskustva Samsung ekosistema

Uz Samsung televizore u središtu doma, korisnici mogu iskoristiti prednosti najnovijih inovacija i uživati ​​u besprekornoj povezanosti uređaja u svakodnevnom životu. U 2024, Samsung će značajno poboljšati povezano iskustvo sa Samsung Daily+, središtem za aktivnosti unutar doma. Pruža širok raspon usluga i funkcija – od personalnih treninga do video poziva i rešenja za daljinsko upravljanje računarom – sve u jednom interfejsu. Nove funkcije uključuju sledeće:

 • Praćenje vežbanja: Ova besplatna usluga prikazuje podatke o vežbanju u stvarnom vremenu – poput trajanja vežbanja i otkucaja srca s nosivih uređaja – uz sadržaj na Samsung ekranima kako bi ih zabavljala i informisala tokom vežbanja kod kuće.
 • TechnoGym: Unapredite svoje vežbanje kod kuće s visokokvalitetnim fitness i wellness videozapisima vrhunskih svetskih instruktora iz TechnoGyma. Otkrijte odabrane sadržaje za maksimalne performanse, samo na Samsung televizorima.
 • F45: Korisnici mogu vežbati i pridružiti se intenzivnim treninzima u studiju u jednom od 3.000+ F45 studija širom sveta.
 • FlexIt: Održavanje individualnih sesija s vrhunskim fitness i wellness stručnjacima.
 • Dr.Tail: Pruža video konsultacije u stvarnom vremenu s veterinarom u udobnosti domova korisnika. Od osnovnih saveta za negu do onih naprednih, Dr.Tail ima odgovore na niz pitanja. Korisnici se mogu povezati s veterinarskim stručnjacima u stvarnom vremenu kad god im to zatreba.
 • Multi Control: Omogućuje efikasnijii rad od kuće pružajući korisnicima kontrolu nad svim ekranima – uključujući televizore, pametne telefone i monitore – pomoću Bluetooth tastature ili miša. Korisnici mogu doživeti drugačiji način rada kopiranjem i lepljenjem, čitanjem dokumenata i još mnogo toga na različitim uređajima.

Najnovija linija Samsung televizora i ekrana takođe dolazi sa većom kompatibilnošću različitih uređaja unutar jednog ekosisistema, omogućavajući integrisanu vezu između televizora i pametnih telefona ili nosivih uređaja za još veći stepen prilagođavanja, dostupnosti i praktičnosti.

 • Mobile Smart Connect: Lako upravljanje novim funkcima aplikacija i usluga putem SmartThings Mobile Plugin, koji pametni telefon pretvara u višefunkcionalni daljinski upravljač koji korisnicima pruža veću kontrolu nad njihovim ekranima. S jednostavnim i prilagodljivim korisničkim inetrfejsom, aplikacija pruža praktičnost i pristupačnost.
 • 360 Audio: Funkcija zvuka koja je prethodno bila dostupna na Galaxy uređajima, proširila se i na Samsung televizore. Sada se Samsung Galaxy Buds slušalice bez problema povezuju s televizorom kako bi pružile prostorni zvuk za filmove, emisije i videoigre, omogućujući korisnicima potpuno uranjanje u vizualni sadržaj.
 • Vibrary: Uživajte u visokokvalitetnim slikama svojih omiljenih umetnika preko velikog ekrana Samsung televizora. Sa ambijentalnim načinom rada svaki dan vas može dočekati delo vašeg omiljenog umetnika. Takođe možete uživati u fotografijama i muzici televizora i mobilnih uređaja putem Castinga uz besprekorno vizuelno iskustvo.

Najnovija linija televizora i ekrana takođe se može pohvaliti poboljšanim mogućnostima pristupačnosti, omogućujući većem broju korisnika da uživaju u svom omiljenom sadržaju na Samsung Neo QLED nego ikad pre.

 • Audio titlovi: Prva TV funkcija na svetu koja koristi veštačku inteligenciju i tehnologiju optičkog prepoznavanja znakova (OCR) za pružanje glasovnog vodiča za ugrađene titlove u stvarnom vremenu.
 • Remote for Barrier Free: Aplikacija dizajnirana za korisnike sa vizuelnim, slušnim ili fizičkim nedostacima omogućava promišljeno upravljanje televizorom putem pametnog telefona. Visoko prilagodljiva aplikacija uključuje poboljšanja korisničkog intefejsa poput intuitivnog rasporeda dugmića, različitih boja i taktilnih povratnih informacija, istovremeno integrišući najnovije funkcije pristupačnosti kompanije Samsung, poput glasovnog vodiča za jednostavan pristup direktno sa pametnog telefona.
 • Relumino Together način rada: Relumino je funkcija koja slabovidim osobama omogućuje uživanje u omiljenim TV emisijama, filmovima i videoigrama bez potrebe za dodatnom opremom. Uz tehnologiju veštačke inteligencije koja dinamički ocrtava ivice elemenata na ekranu i izjednačava boje, funkcija omogućuje slabovidim korisnicima da jasnije vide ljude i predmete. Relumino Together način rada nudi standardne ekrane i Relumino ekrane jedan pored drugog, tako da slabovide osobe i njihove porodice mogu zajedno uživati ​​u TV-u.

MICRO LED: Pomeranje granica tehnologije ekrana

Samsung svojim korisnicima donosi beskrajne mogućnosti sa novim prozirnim MICRO LED ekranom. Ekran, koji izgleda poput prozirnog stakla, ističe se izuzetno malim MICRO LED čipom te preciznim procesom proizvodnje koji eliminiše spojeve i lom svetlosti. To omogućava prozirnom MICRO LED ekranu da stvori jasnu, neometanu sliku za različite primene, kako u domovima tako i u poslovnim okruženjima.

S modularnim dizajnom koji korisnicima omogućuje prilagođavanje oblika, veličine i razmere ekrana prema potrebi, MICRO LED predstavlja zaista inovativnu tehnologiju ekrana. Godine istraživanja i razvoja kompanije Samsung, koje proizlaze iz njene stručnosti u poluvodičima, dovele su do izuzetno efikasnog procesa, omogućujući da se radni krugovi LED čipa direktno polože na staklo i time umanje gubitak svetline koji korisnici mogu doživeti na konvencionalnim ekranima.

Proširena ponuda OLED linije u skladu sa navikama korisnika

Samsung OLED 2024 televizori nastavljaju tradiciju prošlogodišnjih modela. S95D nudi ultra veliki ekran od 77” za detaljni, visokofrekventni i izuzetno živopisan video. Ekran je 20% svetliji od prethodnih modela, s dubokom i bogatom crnom bojom i Pantone Validated™ preciznošću boja poboljšanom veštačkom inteligencijom. Samsung je takođe predstavio modele S90D i S85D u različitim veličinama, od 42” do 83”6.

Nova OLED Glare Free tehnologija, posebno dizajnirana za OLED 2024 ekrane, čuva preciznost boja i smanjuje refleksije, istovremeno održavajući oštrinu slike kako bi osigurala uzbudljivo iskustvo gledanja čak i pri dnevnom svetlu. Premaz niske refleksije, optimizovan za OLED, nadilazi kompromis između sjaja i refleksije zahvaljujući novom specijalizovanom sloju tvrdog premaza i uzorku površinskog premaza.

Ekran modela S95D osvojiće korisnike sopstvenim naprednim mehanizmima kvaliteta slike koji čuvaju savršene bele, dublje crne i jasne boje. Osim što je do sada najsvjetliji Samsung OLED ekran, takođe ima visoke stope osvežavanja do 144 Hz, tako da ljubitelji sporta i igrači videoigara mogu uživati ​​u besprekornom pokretu i kristalno jasnoj akciji na svojim ekranima.

Novi Lifestyle uređaji pružaju prilagođena Bespoke rešenja kako bi obogatili svaki životni stil

Osim nagrađivane Lifestyle kolekcije koja uključuje The Frame, The Serif i The Terrace, Samsung ponovno potvrđuje svoju predanost „Ekrani svuda, ekrani za sve“ raznim novim uređajima u svojoj najnovijoj Lifestyle liniji. Novi dodaci pružaju novi nivo prilagođavanja i personalizacije:

 • The Frame: najprodavaniji Lifestyle televizor dolazi sa novim poboljšanjima koja unapređuju umetničko iskustvo. Sada s više od 2.500 umetničkih dela iz svetski poznatih muzeja i galerija u Art Store prodavnici, korisnici mogu da uživaju u još boljem Art Store iskustvu. Nova funkcija produciranja umetnosti korisnicima The Frame televizora daje uvid u raznoliku kolekciju Art Store, pružajući im 20 odabranih besplatnih umetničkih dela svakog meseca. Pored toga, The Frame 2024 pomaže da se smanje troškovi energije do 10% s mogućnošću prilagođavanja varijabilne stope osvežavanja dostupne u Art Mode načinu rada.
 • The Premiere 8K projektor: The Premiere 8K je prvi projektor na svetu koji nudi bežično povezivanje. Eliminišući potrebu za kablovima, ovo rešenje omogućuje korisnicima da svoj životni prostor održavaju urednim i organizovanim. Projektor ultra-kratkog dometa dolazi s brojnim pametnim funkcijama, poput vrhunskog zvuka kod isključenog ekrana, gejminga u oblaku, uvek uključenog glasa s mikrofonom dalekog polja i četiri podeljena ekrana. Projektor uključuje patentiranu Samsung tehnologiju „Sound-on-Screen“, integrišući modul gornjeg zvučnika i softverske algoritme s Dolby Atmosom za impresivno iskustvo zvuka.
 • The Freestyle 2nd Gen: Unapređena verzija prijenosnog projektora donosi Smart Edge Blending koji podržava jednostavno spajanje projekcija s dva The Freestyle uređaja kako bi se stvorio veliki ekran za projekciju slika i videozapisa. Omogućuje dvoma uređajima projekciju slike veličine do 160” s razmerom ekrana 21:9, bez potrebe za ručnim podešavanjem.

Novi Soundbar zvučnici za imerzivno iskustvo zvuka

Za potpuni doživljaj ekosistema kućne zabave, Soundbar 2024 linija zvučnika donosi unapređene modele za još bolje audio doživljaje, posebno poboljšane naprednim AI algoritmima.

 • Music Frame:  Ovaj prilagodljivi zvučnik kompatibilan je sa SmartThings platformom i pruža prostorni zvuk kada se upari s Samsung televizorima i Soundbar zvučnicima. Music Frame može raditi kao samostalan bežični zvučnik ili se može upariti sa Samsung televizorom i Soundbar zvučnikom putem Q-Symphony za poboljšanje basa i prostornog zvuka. Besprekorno se stapajući s okolinom kamufliranjem u moderne okvire slika, Music Frame pruža visokokvalitetan zvuk bez ugrožavanja estetike.
 • HW-Q990D: Ovaj Soundbar zvučnik pruža iskustvo 11.1.4-kanalnog zvuka s True Dolby Atmos zvukom pri 4K 120Hz. Analizira zvuk i koristi veštačku inteligenciju za optimizaciju zvuka za savršeno iskustvo u širokom rasponu sadržaja.
 • HW-S800D: Ovaj ultra tanki Soundbar zvučnik od 1.6”, dizajniran je kako bi se neprimetno uklopio u svaki prostor i pružao bogat i imerzivan zvuk. S čak 10 zvučnika, uključujući zvučnike iznad glave i središnji kanal za kristalno jasne vokale, S800D ima samo trećinu dubine konvencionalnog Soundbar zvučnika. Kombinacija subwoofera s dubokim basom i pasivnog radijatora takođe poboljšava iskustvo zvuka dubokim basom bez izobličenja, u kompaktnom obliku.

Linija Samsung televizora za 2024. godinu donosi besprekorno spajanje najnaprednije tehnologije i korisnički orijentisanog dizajna, donoseći eru personaliziranih, uzbudljivih iskustava koja redefinišu način na koji ljudi žive i komuniciraju sa svojim uređajima.