Gmail account verification will arrive more often than usual in English.
August 24, 2023

Gmail account verification will arrive more often than usual in English.

Kako bi sprečila neovlašćeni pristup vašem nalogu

Gmail verifikacija naloga: Dodatna zaštita za sigurno korišćenje

Kako bi sprečila neovlašćeni pristup vašem nalogu, dodatna Gmail verifikacija naloga trebalo bi da onemogući da neko drugi pristupi vašem nalogu. Naime, Google će zahtevati da potvrdite da vi upravljate svojim Gmail nalogom kada, na primer dodate novu mejl adresu za prosleđivanje poruke.

Verifikacija prilikom promene i upravljanja filterima mejlova

Gmail verifikacija će tako, osim prijavljivanja na novim uređajima, tako biti prisutna i kada pokušate da napravite novi, izmenite postojeći ili uvezete nove filtere za sređivanje mejlova na svom nalogu.

Proširena verifikacija za IMAP pristup

Dodatni korak potvrde identiteta će takođe biti proširen i na IMAP pristup, tačnije kada pokušate da ga omogućite u okviru podešavanja.

IMAP je akronim od Internet Message Access Protocol i omogućava da čitate svoje poruke na više uređaja koje se sinhronizuju u realnom vremenu

Višeslojna zaštita za Google naloge

Google je ovu novinu uveo kao dodatni korak koji sprečava neovlašćeni pristup našim nalozima, za koji možda nismo ni svesni da postoji.

S obzirom na to da će verifikacija biti nasumična, kompanija objašnjava na blogu da će je primenjivati kada primeti da je radnja koju pokušavate da obavite „rizična“. Tada će vam poslati zahtev za potvrdu identiteta, a ukoliko potvrda ne uspe ili ne bude obavljena, Google će vam poslati „kritično bezbednosno upozorenje“ na takozvane pouzdane uređaje koje koristite.

Dostupnost funkcije i podrška